csütörtök, július 28, 2011

Eddig...

... úgy tűnik, álomvilágban éltem. A tanyánk környezetében mindenki kedves, segítőkész, még bent a faluban is mindenki köszön, akkor is ha fogalma sincs, ki vagy. Ezen az elején nagyon meglepődtem, mert nem ezt szoktam meg, de visszatértek a gyerekkori emlékeim, amikor nagyanyáméknál is ugyanez volt a szokás. Igaz lehet a mondás, hogy mindenki magából indul ki, mert ebben a már szinte idilli környezetben eszembe se jutott, hogy léteznek rossz emberek is. Eddig. Egyik reggel ugyanis azt vettük észre, hogy eltűntek a birkáink. Mind az 5.
A kapuk zárva, a kerítés sértetlen, de a birkák sehol. Amikor észrevettük a kerítés túloldalán a keréknyomokat a lucernásban, már biztosak voltunk benne, hogy ellopták őket. Szóval fel kellett ocsúdnunk az álomvilágból... Hirtelen szertefoszlottak a gyapjúval kapcsolatos álmaim is, és újra nyírhatjuk a füvet... Igen kellemetlen tapasztalat. Arról már nem is beszélve, hogy nem is tudom, szerencsétlen párák élnek-e még. A szomszédok sejtik hogy kik lehettek ... már csak a rendőrségben és a polgárőrségben bízhatok, bár tudom hogy kicsi az esély, hogy a barik élve hazakerüljenek. :( 

7 megjegyzés:

  1. Jaj ne! Nagyon sajnálom ami Veletek történt! Sajnos egyre több az ilyen eset! Sógornőm szüleinek a csirkéit lopták el. :( Őszintén remélem, hogy élve, épen, egészségesen visszakapod a barikákat!

    VálaszTörlés
  2. Annyira sajnálom a negatív élményt...Azért vidéken ez tényleg nem túl gyakori, talán a lazább "népsűrűség" és az egymásra jobban rálátás miatt. Tudom, ez nem vigasztaló, és hát a barikák előkerülése is kérdéses.
    Ki kéne találni valami jó kis Ludas Matyis-megtorlást:)))

    VálaszTörlés
  3. Ó, de sajnálom! Reménykedjünk, hátha előkerülnek.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm az együttérző szavakat. Ez a Ludas Matyis megoldás már nekem is eszembe jutott, de azt hiszem, már késő:(
    Ezek után ha legközelebb állatokat veszünk, gondoskodni kell majd markos legényekről is? Szörnyű!

    VálaszTörlés
  5. jaj, nagyon sajnálom én is. És szorítok, hogy a rendőrség a szokásosnál hatékonyabb legyen!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon sajnálom amit át kell élned .Az ember szeretne egy szép és békés életet , teli van örömmel és aztán jön egy ilyen dolog és állunk értetlenül .Ismerős .
    Egy komondor jól jöhetne egy ilyen helyen .Remélem és szívből kívánom , hogy többet ne kelljen megélned ilyet .

    VálaszTörlés
  7. Jaj, csak most olvasom. (A gyerekek mindig nézik a nyuszis bejegyzéseket.) De borzasztó hír. Van azóta valami pozitív fejlemény? Drukkolunk.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...