hétfő, augusztus 01, 2011

Nyuszik

A bánatomat nyuszizásba fojtottam, hatalmas mennyiségű kép készült, nagyon nehéz volt ezt a párat kiválasztani közülük. Ezek itt a kisnyulak szülei, a mama a kissé megtépázott szőrű fehér német angóra nyuszi. A nyulak szülés előtt alaposan kitépkedik a saját szőrüket, abból készítenek a kicsiknek meleg, pihe-puha fészket. A papa pedig a sárga színű, szintén német angóra:




A kicsik ma 5 hetesek, már szép hosszú szőrük van, puhák, kerekek, kíváncsiak.







Még mindíg nem tudom megállapítani hogy ki fiú és ki lány, egyik nap úgy látom, hogy csak 1 lány van, a többi pedig fiú, a másik nap pedig pont fordítva.

Ők pedig a szatén angóráink. az első 2 fiú, a harmadik kislány:


A fényviszonyok nem igazán kedveztek a szőrük fényének megmutatásához. A szőrük most növésben van, a 2 fiú pár hete lett letrimmelve, a kislánynál látszik, hogy a nyaka alatt még hosszú a szőr, azt pár nap múlva fogom leszedni róla. A szatén angóráknak vedlik a szőrük, ami azt jelenti, hogy nem nyíri kell, hanem a beérett, egyébként magától is kihulló szőrt le kell szedni róluk, úgy, mint amikor a kozmetikus a kutyát trimmeli. A régi, hosszú szőrük alatt nő egy új réteg, és amikor letrimmeljük a hosszú szőrt, alatta ottmarad az új, rövidebb réteg. Ez egyáltalán nem fáj a nyuszinak, mert csak az elhalt szálakat húzzuk ki, és nem marad kopasz, mint a nyírott német angórák, mert rajtuk marad a pár centis új szőrük. Az utolsó képen látszik a különbség, elől a régi hosszú szőre olyan szürkés színű, míg a friss, rövid szőr szép mogyoró színű.






6 megjegyzés:

  1. De édesek! A barikákról semmi hír? :(

    VálaszTörlés
  2. Jaj, de drágák! :) Ha megnőnek, milyen színük lesz?

    VálaszTörlés
  3. NAgyon bájosak és szépségesek a nyuszikáid!

    A barikat sajnálom. :(

    VálaszTörlés
  4. A nyuszik olyan színűek lesznek mint az apjuk, világos bézses színű fonal lesz belőlük. Sajnos a barikról nincs hír. Új felfedezésem, hogy a tolvajok még az akolban kiszedték a kos füléből a sárga műanyag bilétát, amin a reg. száma és egy vonalkód volt, megtaláltam a földön. Nem tudom, ez azt jelenti-e hogy élve adták el őket és nem akarták hogy azonosítható legyen, vagy azt hogy valaki mással vágatták le, és ezért nem akarták hogy lássa az illető, hogy nem az övék volt...

    VálaszTörlés
  5. Wonderfull blog and fotos,love your design, greeting from Belgium

    VálaszTörlés
  6. jó estét..nagyon aranyos.. Ann-Christin in Norway.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...